Přeskočit na hlavní obsah
Péče o masivní dřevěný jídelní stůl

Péče o masivní dřevěný jídelní stůl

Několik rad, aby masivní stůl byl stále ozdobou Vaši jídelny.

Zaslal Richard Culek dne

V první řadě je důležité dbát na doporučenou teplotu, která se pohybuje okolo 23 stupňů. Dále je třeba udržovat vlhkost vzduchu v místnosti na 45-55 %. Pro dřevěný masivní jídelní stůl je třeba udržovat stálou vlhkost. To je velmi podstatné. Pokud umístíte stůl do blízkosti topení, tak musíte počítat z reakcí dřeva, jako přírodního materiálu, která je nevyzpytatelná.

Samozřejmostí je nepokládat mokré nebo vlhké věci přímo na povrch stolu. Malá podložka, podtácek či prostírání může zabránit velkým škodám, které vzniknou díky vlhkosti přímo na desce masivního stolu. Může se ovšem stát, že při používání stolu se něco rozlije, převrhne nebo praskne a obsah vyteče na desku stolu. V tom případě neváhejte a vše řádně utřete suchým bavlněným hadříkem.

Samotný masivní stůl ale nevyžaduje přehnanou péči. Stačí, když ho sem tam utřete suchou nebo jemně navlhčenou utěrkou. Pokud se vám ale zdá, že váš stůl ztrácí lesk, je potřeba ho oživit prostředkem na bázi včelího vosku. Ten nábytku dodá ztracený jas a krásu. Držte se ale pravidla, že méně je více a zbytek vosku na stole odstraňte suchým hadříkem. Tímto vám přejeme mnoho spokojených let s naším masivním stolem. https://www.nabytek-culek.cz/stoly/jidelni-stoly/

Team nábytek Culek

Loading...

Nahrávání

Error

Vyhledává se...